rondreis polen
Door: marjolein en theo
Blijf op de hoogte en volg Marjolein en Theo
24 Augustus 2015 | Polen, Poznań
Gek is dat alle landen zo hun eigen dingetjes hebben op de camping. Wat hier opvalt is, dat er bewakers (4 stuks) 24/7 over het terrein slenteren. Is dit om de spullen te bewaken of om te kijken of de kampeerders zich gedragen. Ik hoop beide. Echt nodig lijkt het niet te zijn. Mij geeft het in ieder geval geen veilig gevoel als ik ze elke keer voorbij zie slenteren. En dan de douche. Die is hier gratis en heel erg lekker. Maar dan hangt er weer een oud douchegordijntje voor, die wappert als de douche aanstaat. Heb toch liever een deur ook voor de privacy. We zijn tegen 11.00u op de fiets in het oude centrum van Poznan. De fietspaden en voetpaden zijn hier hetzelfde. Dus het rijdt niet erg vlot. De trams die hier rijden zie je bij ons al lang niet meer. Midden in de stad is een groot plein, dat heet Rynek. Er staan prachtige huizen, waarvan de (trap)gevels beschilderd zijn. Alles is verwoest in de 2e wereldoorlog maar weer herbouwt. Het plein staat ook vol met terrasjes. Het stadhuis op het midden van het plein is een prachtig gebouw dat dateert uit de 16e eeuw. Als de klok van het stadhuis 12u slaat, gaan er deurtjes open en komen er twee bokken uit die tegen elkaar “bokken”. Waarom dat is kun je vinden door even te googelen. We hoefden niet te zoeken naar dit gebouw, er staan een hoop mensen te kijken. Ook de kerk bekijken we vanbinnen. En ook deze is prachtig. We besluiten om te lunchen op een terrasje. Het blijkt van een bierbrouwer te zijn. We nemen een plankje met 3 verschillende bieren erop om te proeven. En een overheerlijke salade. Als de ober komt stelt hij voor om er een wodka bij te nemen. Wel ja joh. Zo kan het gebeuren dat we rond 14u dronken door Polen rondlopen. Maar we hebben er wel van genoten. We fietsen nog even langs het kasteel van Willem II en tegen 16u zijn we weer terug bij de camping. Theo loopt een rondje hard om het meer. Ik nestel me met een goed boek in de lamsac en draai een wasje. Wat heerlijk toch dat vakantieleven!!!. Morgen weer verder naar Gdansk
25 Augustus 2015 - 08:12
Gee:
Ziet er allemaal heel naar uit vooral dat bierTheo! Geniet er maar lekker van.
Hier gaan wij wel weer aan het werk.
groetjes. xx -
26 Augustus 2015 - 19:03
Henny Feenstra:
Het echte Poolse vakantiegevoel.
Leest heel gezellig. Geniet van wodka en bier